Tyskland flyttar 674 ton guld

Ads from Google

Nästan hälften av Tysklands guldreserver hålls i ett valv på Federal Reserve Bank of New York. Och nu har  beslutat att flytta hälften av guldet till Tyskland och  valvet i Frankfurt.

Tysklands guld

På grund av säkerhetsskäl så kan inte banken uppge hur man flyttar detta guld eller vad det kommer att kosta men banken uppger att de har stor erfarenhet att denna typ av verksamhet.

Det var under kalla kriget som beslutade att flytta guldet så långt västerut som möjligt för att inte Sovjet skulle lägga beslag på guldet vid en eventuell invasion.

Den lagrar det tyska guldet utan kostnad med teorin att utländskt guld stödjer dollarns ställning som global reservvaluta. En talesman för den avstod från att kommentera detta.

Mer än två tredjedelar av Tysklands guldreserv som är värderad till 137 miljarder Euro lagras utanför landet i valv som återfinnes i New Yotk, Paris samt London.

De tyska guldreserverna kulminerade under 1968 till omkring 4.000 ton, innan kollapsen av det så kallade -systemet med fasta internationella växelkurser.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>