Guldpris

På sajten Guldpris listas ett uppdaterat guldpris på daglig basis samt ytterligare beräkningar på hur priset är framräknat. På sidan historisk utveckling kan du fylla i det  datum du är intresserad av och se grafer över det historiska guldpriset. Se hur nivån för guldpriset 2016, 2017 och 2018.

Guldpriset avser 24 karat men du kan även se aktuellt guldpris omräknat i 18k guld och 14k guld.

Se hur mycket guld kostar per gram och även kilopriset för guld.

Räkna enkelt om värdet för guld i olika valutor som USD, Euro och svenska kronor. För den kryptointressera finns även pris på guld omräknat i Bitcoin.

Besök Guldpris.nu >>

Stor variation i guldpriset

På radio, tv, Internet och i tidningar är det många guldbolag som annonserar om att de vill köpa guld. Har man gamla smycken som man tröttnat på, kanske ärvda smycken som man inte tycker om eller inte kan ha, så kan det vara smart att sälja dem för att istället handla något som man verkligen vill ha och behöver.

Men om man har bestämt sig för att sälja sitt guld bör man vara observant på vem man säljer det till. Det är nämligen stor variation i guldpriset beroende på vem som köper guldet.

Guldtackor – Bild CC Flickr @covilha

Guldpriset varierar kraftigt beroende på uppköpare

För något år sedan gjorde DN en undersökning då de skickade ut en reporter för att sälja två halskedjor och fyra ringar. Reportern vände sig till tre olika uppköpare och det visade sig att priset som hon blev erbjuden för sitt guld varierade mellan 4 600 kronor och 6 800 kronor. Det kan alltså finnas stor anledning till att jämföra olika uppköpare innan man gör slag i saken och säljer sitt guld.

Att tänka på 

Om man har bestämt sig för att sälja sina smycken bör man också vara medveten om att allt som glimmar inte är guld. De flesta uppköpare är bara intresserade av guld som är över 18 karat. Ju fler karat, desto mer pengar får man.

Om man har smycken med ädelstenar så kanske de är värda mer än guldpriset och då kan det vara mer värt att sälja smycket till en auktionsfirma istället för till ett bolag som bara köper in guldet. Be gärna en juvelerare om råd innan du säljer smycket om du tror att det kan vara värdefullt.

15 svar på ”Guldpris”

  1. Pingback: Sälja guld | Guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *