Så högt kan guldpriset bli i framtiden

Guldpriset kan stiga med 36 procent till slutet av 2014, enligt flertalet ledande amerikanska analytiker. Uppåttrenden är stark och intakt då investerare letar efter en säker investering.

Bild på huvudkontoret för den amerikanska centralbanken FED

Analytiker i USA ser framför sig en kraftig uppgång i guldpriset fram mot slutet av 2014, skriver CNBC. Förväntningarna om ett guldprisrally beror på de stimulanser som den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, offentliggjorde förra veckan.

Guldpriset kan stiga till 2 400 dollar per ounce till slutet av 2014, enligt vad en analytiker på Bank of America sade på en kundträff igår. En analytiker på Morgan Stanley förutspår ett pris på 1 800 dollar per ounce nästa år.

På ädelmetallmarknaden noterade spotpriset på guld en uppgång på drygt 4 dollar till cirka 1.776 dollar per uns under onsdagen.

Då policyansvariga runt om i världen gör mer för att stimulera sina ekonomier, så kommer guldet att gynnas av investerare som letar efter en säker hamn. Uppåttrenden är intakt för guldet, sade Chen Junzhi på Haitong Futures till Bloomberg News.

Federal Reserves nya stimulanspaket är avgörande för att lyfta en oacceptabelt långsam förbättring i den ekonomiska tillväxten, sade William Dudley, Fed-chef i New York, i ett tal nyligen.

William Dudley sade även att han kommer att överväga huruvida det är lämpligt att fortsätta köpa obligationer med längre löptider vid slutet av året då Fed:s program att byta skuldpapper med kortare löptider mot de med längre löptider löper ut.

Besök även kopparpriset eller silverpriset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *