Höga mål på guld och silver

Höga mål kan man ha i guld just nu. Guldet och silver är mer intressanta än på länge. Just nu testas ett starkt stödområde, och vi anser att det är troligt att vi har en hel del stoppar inunder och att dessa kommer att tas ut även om nästa resa blir uppåt. I både guld och silver har vi haft en utbrottstrejd för blankning för några veckor sedan men också en andra chans på rekylen upp förra veckan. Även om man nu är lite sent ute för att följa med, är det inte för sent.

Det som kan hända är att vi får ett utbrott ned som attraherar ett stort antal säljare, vilket kan vara början på en starkare rörelse ned. För guld kan vi sikta på $1.000 och i silver finner vi det rimligt med ett pris på $20. Om vi däremot finner köpare på säljstoppsnivån under stödet vid tidigare botten, är potentialen för ett köp mycket hög. Men för att dra nytta av det måste man tajma entrén efter det tekniska, annars är risken hög att man blir sittande med en förlustposition en lång tid.

Det tredje alternativet är ju förstås att guldet nu fortsätter upp utan att titta tillbaka. I så fall blir vi köpare i området runt $1700. Men till den dagen gäller ”behåll sålda”, sälj mer i dag före ett eventuellt utbrott ned.

Sedan början av mars har större hedgefonder gjort exit på stora köpta positioner i guld. Samtidigt som antalet öppna options- och terminskontrakt minskat, har större spekulanters position halverats, ett mönster vi även ser i silver, där positionen snart övergår till net short. Detta säger oss att det finns gott om aktörer som står vid sidan av, redo att hoppa på nästa trend, upp eller ned. Köpare hoppas nu på ett QE3-paket från den amerikanska centralbanken, men istället för att försöka gissa sig till om eller när detta materialiseras, är det bättre att följa trenden. Får vi stimulanser (vilket är positivt för guld), kan vi garantera att dagstrenden skiftar till stigande, förmodligen redan före det att nyheten är ute. I sådant fall går vi in med köp som tredföljare. Detta är en strategi som är betydligt enklare, och även säkrare, än att trejda på vad man tror.

Det man förlorar på att gå in lite högre upp går att ta igen med en pyramidstrategi, där man köper mer ju högre upp marknaden trendar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *